Beskytt reisekulturen din i nedgangstider

Posted: 04 October 2019
Topics: Blogg
Business-traveller-closing-a-sale1.jpg

Av Eric White, administrerende direktør i Chrome River

Oppfatningen av forretningsreiser vil alltid variere fra reisende til reisende. For noen er muligheten til å bo på et flott hotell og besøke nye reisemål et stort frynsegode. For andre kan det føles som en utfordring å balansere jobb og familieliv.

Det er viktig med en sterk forretningsreisekultur for å opprettholde et konkurransefortrinn i dagens globale marked. I en tid med videosamtaler og online-chat er fortsatt møter ansikt til ansikt viktig for salg, og personlig kommunikasjon styrker kundeforholdene og bidrar til å beholde ansatte i økt grad.

Til tross for disse åpenbare fordelene er forretningsreisebudsjettet ofte et av de første områdene der det kuttes i økonomiske nedgangstider. 69 % av bedrifter reduserte reisebudsjettene sine under den store resesjonen.[1] Det kan kanskje virke som det mest logiske, men budsjettkutt kan gjøre den økonomiske påvirkningen av en resesjon enda tøffere. Når nye salg avtar på grunn av makroøkonomiske problemer, hvorfor hemme salgsteamet ditt ytterligere? Hvis du holder dem hjemme og vekk fra potensielle kunder, blir det enda vanskeligere å inngå avtaler.

Et økende antall næringslivsledere og økonomer spår at den amerikanske økonomiens nåværende oppgang kanskje nærmer seg slutten. 69 % av økonomisjefer forventer faktisk en resesjon i USA innen utgangen av 2020.[2] I en nylig rapport fra National Association of Business Economists ble det derimot regnet med at sjansen for en resesjon i samme periode er på 60 %.[3]

Hvordan kan bedrifter beskytte reisebudsjetter og reisekultur på best mulig måte ved neste nedgang? Først bør de ta noen grunnleggende skritt for å redusere uøkonomiske og ineffektive reiseutgifter. En av de enkleste måtene å kontrollere utgifter på er å samarbeide med et forretningsreisebyrå som Egencia. Et forretningsreisebyrå kan hjelpe bedriften din å sentralisere alle reisebestillinger, og lar deg også legge til reisepolicyer som integreres i bestillingsverktøyet på plattformen. For eksempel kan reisende og reiseansvarlige se de laveste flyprisene eller flyprisene som er mest innenfor policy først, og hoteller kan sorteres etter klassifisering og lignende.

Bedrifter må også være klar over at å tøye et reisebudsjett ikke betyr å kutte kostnadene fullstendig. Det hjelper ikke på motivasjonen hvis du krever at dine mest travle reisende må fly med lavprisflyselskaper på lange strekninger og bo på enkle hoteller. Strenge policyer kan også gjøre at du driver dem vekk på et tidspunkt da du behøver verdien de bringer.

Hva annet kan gjøres for å maksimere verdien av forretningsreisekronene? Chrome River, en global leder innen reiseregningssystemer, bestilte nylig en rapport fra Harvard Business Review Analytic Services for å se nærmere på dette.

Det som kommer tydelig frem i rapporten er at å hente inn og effektivt analysere data for reiser og andre utgiftsposter er avgjørende for enhver bedrift. Hvis det ikke er en direkte kobling mellom utgifter og konkrete forretningsresultater, kan det være vanskelig å argumentere for å øke eller opprettholde reiseutgiftene. Når andre budsjetter kuttes eller reduseres, blir det enda vanskeligere. Dersom salget stuper under en resesjon, er det vanskelig å sette fingeren på én enkelt årsak. Nedgangen i salg kan skyldes det generelle konjunkturforholdet eller interne faktorer som reduserte reiser og utgifter. Uten disse dataene vil denne syklusen sannsynligvis gjentas ved senere kostnadsreduserende tiltak.

Rapporten, Safeguarding travel culture through data-driven insights, inneholder et antall gjennomførbare tiltak. Den bruker data og ekspertise fra hele forretningsreisebransjen for å ta tak i noen av problemene som bedrifter har. Ved å dra nytte av rapportens analyser kan du bidra til å holde bedriften din flytende i vanskelige økonomiske tider.

Du kan laste ned en gratis kopi av rapporten på hjemmesiden til Chrome River.

For å finne ut hvordan en sterk reisekultur kan gjøre bedriften din mer konkurransedyktig kan du laste ned rapporten Travel culture: Your competitive advantage in a global market.


[1] Harvard Business Review Analytic Services, sponset av Chrome River. “Safeguarding Travel Culture Through Data-Driven Insights,” Harvard Business Review Analytic Services, 2019.

[2] Ibid

[3] Ibid

Trenger du bedre reiseadministrasjonsløsninger? Vi kan hjelpe deg.