Skip to main content

Egencia og den nyetablerte helseteknologibedriften Apollo omdistribuerer helsetilbudet under COVID-19-krisen

3 min
Posted: 11 May 2020
Topics: Blogg
Apollo-blog-image-size-reduced.jpg

Dr. Jon Lensing kommer fra Iowa og vet godt hvilke utfordringer helsevesenet i distriktsområdene har. Association for American Medical Colleges (AAMC) estimerer at USA innen 2030 kommer til å mangle 120 000 leger. Noe som er enda mer forferdelig, er at i områder der sykehus legges ned, øker dødeligheten med 5,9 %. Da han gikk tredje året på medisinstudiet, begynte Lensing å lure på hvordan det ville vært hvis arbeidsledig helsepersonell enkelt kunne finne sykehus med behov for arbeidskraft – og omvendt.  Han så rett og slett på oppdragsøkonomien som en mulighet. I nesten alle bransjer ser vi at det blir mer og mer vanlig med midlertidige ansettelser og frilansarbeid fremfor fulltidsjobber. Hva med å dra nytte av dette i helsevesenet? I 2019 startet Lensing og vennene hans helseteknologibedriften Apollo for å prøve å løse problemet. Apollo er en nettbasert plattform der leger, sykepleiere, spesialister og helsefasiliteter kan finne hverandre. Opprinnelig var planen å fokusere på sykehus i Iowa ettersom Lensing og teamet hans ville gi noe tilbake til lokalsamfunnet sitt. Men så oppstod COVID-19-krisen.

Slik har COVID-19 endret helsebransjen Da koronaviruset spredte seg, innså Lensing og partnerne hans at de var i en unik posisjon – de kunne gjøre noe for å hjelpe! «Vi bestemte oss for å gjøre plattformen tilgjengelig for alt av helsepersonell og gjøre den gratis», sa han. Denne endringen resulterte i astronomisk vekst nesten over natten. «Før dette var vi et lite team på fem», forteller Lensing. «Da vi la ut prosjektet vårt på helpwithcovid.com, meldte over 110 personer seg frivillig til å hjelpe til.» Apollo måtte raskt sette sammen både et markedsføringsteam og et salgsteam samt holde oversikt over helsevesenets reguleringer i flere delstater. «Vårt fokus lå på selve produktet og brukeropplevelsen på plattformen, og vi hadde ingen løsning for hvordan vi skulle flytte personell fra et sted til et annet, eller hvor de skulle bo.» Det er her Egencia og deres reiseplattform kommer inn i bildet.

Egencia er en viktig samarbeidspartner innen reiseplanlegging for helsepersonell «Et samarbeid med Egencia virket veldig spennende», sier Lensing. «Vi trengte hjelp til å håndtere alt fra bestillinger og transport til overnatting, og god kundeservice var også et must.» På grunn av COVID-19-situasjonen er det alle mann på dekk hos Apollo. Administrasjonen tar seg av blant annet rekruttering av bransjepartnere og holder reiseplattformen oppdatert i henhold til endringene i reisebransjen. «COVID-19 har gått hardt utover reise- og hotellbransjen, og vi visste at vi trengte en erfaren samarbeidspartner som kunne holde tritt med den stadig skiftende situasjonen», sier Lensing. «Helsepersonell tenker på ting som å finne seg til rette på et nytt sykehus og behandlingen av pasienter, og da er det betryggende å vite at logistikken med reise og overnatting håndteres av et team med eksperter.» Apollo har registrert over 700 arbeidssøkere, og noen av dem ser etter deltidsarbeid, mens andre gjerne vil jobbe frivillig. Mange er villige til å reise over hele landet for å hjelpe til i områder som er rammet av COVID-19. Lensing sier at Apollos helsepersonell bruker Egencia-plattformen til å administrere alt fra flyreiser og hoteller til leiebiler. «Med én gang vi finner en passende jobb til arbeidssøkerne, sendes de til Egencia for å bestille reise og opphold.» Egencia hjelper dem med å komme seg dit de skal», sier Lensing. Apollo forventer dessuten en videre utvikling. «Vi regner med at vi blir nødt til å bestille hundrevis av reiser for arbeidssøkerne våre i løpet av de neste månedene», sier Apollos driftsdirektør Christian Williams. Når ting roer seg igjen, tror Lensing at det blir en ny omdistribuering av helsepersonell. Apollo er klar til å fylle behovene, og Egencia hjelper til med reiseplanleggingen. «Det er flott å ha en reisepartner som har like stor tro på målet vårt som oss», sier han. «Egencia letter en byrde fra skuldrene våre. Vi deler de samme verdiene, noe som legger grunnlaget for et godt og langvarig samarbeid.»

Finn ut mer om Egencia Helping Healthcare-reiseprogrammet.

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Ta kontakt med teamet vårt.