Skip to main content

Er du klar for en ny forretningsreisebyråmodell?

3 min
Posted: 21 August 2018Updated: 15 September 2020
Topics: Blogg
Michael-Gulmann_Executive-Content-Series-part-2_DotCom-2880x1332px_1a-cs5.jpg
Skrevet av Michael Gulmann, Chief Product Officer I min forrige blogg delte jeg oppskriften på hvordan man blir et digitalt forretningsreisebyrå. Dette har vært strategien vår i løpet av det siste tiåret, og jeg vil påstå at det har vært en vellykket en. Vi har utviklet oss raskere enn konkurrentene våre og markedet som en helhet i løpet av de siste 36 kvartalene, noe som har gjort at vi i dag er det fjerde største forretningsreisebyrået i verden. Egencia er en utfordrer av natur. Vi endrer spillereglene. Vi ønsket å revolusjonere forretningsreiser ved hjelp av teknologi. Og sannheten er at det klarte vi. De etablerte forretningsreisebyråene (som opererer med større volumer enn oss) har begynt å snakke vårt språk, noe en rekke nye aktører også har blitt med på. Det er riktignok enkelt å late som man er et ekte digitalt forretningsreisebyrå. Du kan lage noe, kalle det en digital plattform og bruke massevis av penger på å markedsføre den. Den virkelige testen er om du er i stand til å drive et selskap verdt flere milliarder dollar og samtidig fordoble trafikken hvert år og få nye kunder. Det er, når alt kommer til alt, et spørsmål om gjennomføringsevne. Jeg har ingen tvil om at noen av dere vil lykkes, men jeg tror neppe alle vil det. Så hva er det neste steget for Egencia? Vi visste at vi kom til å bli kopiert. Nå har vi planer om å endre spillereglene på nytt. Egencia har mestret det komplekse digitale spillet. Det gir oss en fordel som vi er alene om å ha per dags dato. Vi vet hvordan vi skal tilegne oss store mengder kunnskap raskt og vitenskapelig ved å ta i bruk data fra brukerne våre. Vi vet hva som vil fungere for dem og hva som ikke gjør det fordi vi stadig jobber for å bli bedre. Jo mer brukerne våre bruker plattformen vår, jo flinkere blir den til å foreslå de tjenestene brukerne trenger. Denne fordelen ga oss et forsprang som førte til at vi ble en forretningsreiseplattform. Forretningsreisebyrået som en plattform er den fjerde bølgen av forretningsreisebyråer. Det er en bølge du kun kan nå dersom du allerede har mestret den tredje bølgen, det digitale forretningsreisebyrået. Hva kan du forvente av et digitalt forretningsreisebyrå? Hvilke fordeler kan en forretningsreiseplattform ha for deg? Dette er fem muligheter:
  • tilgang til et nettverk av leverandører for mer enn bare flyreiser, tog, leiebiler og hoteller, slik at man tar hånd om alle behovene reisende har (bakketransport, lounge, wi-fi, informasjon om reisemålet osv.)
  • programvarer for rapporter (f.eks. reiseregninger) som er inkludert i prisen, slik at man kan sikre sømløse reiseprosesser
  • analyseverktøy som kan forutse hvilke behov reiseprogrammet vil ha i fremtiden
  • nye kommunikasjonskanaler som tekstmeldinger og stemmechat som bruker kunstig intelligens
  • en altomfattende kundeopplevelse som gjør at du kan begynne en prosess i en kanal og fullføre den i en annen
Hver for seg representerer ikke disse punktene noe nytt. Sammen, derimot, lager de en teknologiplattform som er både bærekraftig og vekstfremmende. Dette er den første fundamentale nettverkseffekten. Den andre fundamentale nettverkseffekten er hvordan datasettet blir mer verdiskapende jo mer plattformen blir brukt.