Skip to main content

Dette kan du lære av erfarne forretningsreisende

Dette kan du lære av erfarne forretningsreisende

4 min
Posted: 15 September 2020
Topics: Blogg
PM_EGENCIA_okt17.jpg
Oslo, 10.okt Over tid lærer de som reiser mye smarte triks som gjør både planleggingen og reisen enklere og billigere. Nå har forretningsreisebyrået Egencia samlet sine beste tips fra erfarne forretningsreisende - hvorav mange teller godt over hundre reisedager i året. Dersom du planlegger å reise i høst, vil du kanskje finne noen gode tips å ta med deg på veien. "For mange av våre reisende er reisevirksomhet en stor del av hverdagen. Vi er glade for å kunne dele våre egne og forretningsreisendes erfaringer med de som ikke reiser så mye og ofte," sier Anders Lindqvist, administrerende direktør i Egencia Norway. "Basert på det store volumet som våre forretningsreisende representerer, sitter vi med innsikt som overgår det som vil kunne komme fra flyselskapene og hotellene. Dette handler ikke bare om besparelser, men hvordan du kan få en mest mulig behagelig og effektiv reise, enten det er snakk om forretnings- eller privatreiser."

Kjøp flybillettene på en søndag

Generelt vil du finne de beste tilbudene på flybilletter i løpet av helgene - og spesielt på søndager. Bestilling i god tid før turen har også en tendens til å gi bedre tilbud, særlig om du bestiller mer enn 21 dager i forveien2.

Vær nøye med valg av utreisetidspunkt

Du kan raskt spare 20 prosent på langdistanseflygninger ved å fly torsdag til mandag. På kortere avstander kan det være lønnsomt å fly lørdag til tirsdag, hvor du kan spare opptil 25 prosent1.

Vurder å kjøpe billetter i premiumklassen

Tidligere analyser har vist at prisforskjellen mellom Premium economy - og vanlige økonomibilletter minsker for visse reiseruter. Du bør derfor sjekke prisen for begge reiseklasser. Hvis du planlegger en langdistansetur eller har et reelt behov for å få litt søvn under en kortere flyreise, kan det være verdt å betale noen ekstra hundre kroner for en preminum-billett1.

Kjøp gjennomgående billett

Skal du mellomlande, bør du vurdere å kjøpe din billett fra avgang til ankomst gjennom samme flyselskap/allianse. Skulle du være uheldig og oppleve at det første flyet blir forsinket, noe som fører til at du mister flyforbindelsen din, vil flyselskapet sørge for at du kommer deg til reisemålet uten ekstra kostnader.

Velg sete ved innsjekking

Det kan koste deg ekstra å velge sete samtidig som du bestiller din flybillett. Som reisende mottar du SMS eller e-post når innsjekkingen åpner. Da kan du kostnadsfritt velge ditt sete, og hvis du er rask, får du kanskje ditt førstevalg også. Dersom du ønsker å få unnagjort litt jobb under flyreisen, bør du bestille et sete langt frem i flyet. Da kan du raskt begynne arbeidet etter ombordstigningen og du kan være førstemann ut av flyet ved ankomst.

WiFi om bord

Blant norske forretningsreisende er gratis WiFi på flyet rangert som den viktigste reisefordelen for økt produktivitet og tilfredshet3. Er du blant de som mener at Wifi om bord er den beste reisefordelen? Da bør du se etter flyvninger med mulighet for å koble deg opp mot et nettverk.

Pakk lett

Forretningsreisende er eksperter på pakking og suser ofte gjennom sikkerhetskontrollen. Pakk væskebeholdere i en gjennomsiktig plastikkpose og datamaskin i en ytterlomme slik at du enkelt kan ta den frem. Dersom mange blir gode på smart pakking reduseres også ventetiden til flere av oss.

Nærhet til omgivelsene     

Bestill overnatting i nærheten av der du ønsker å tilbringe tid (gjerne i gangavstand), og sørg for at hotellet har de fasilitetene du har behov for. Små ekstrautgifter til transport, frokost og vaskeri kan sammenlagt føre til at du overstiger reisebudsjettet. I tillegg vil den ekstra gangdistansen sikre at du får litt mer mosjon under turen.

Unn deg selv lounge-tilgang

Visste du at du kan kjøpe tilgang til en lounge, eksempelvis gjennom Loungebuddy? Hvis du er på forretningsreise, kan det i tillegg hende at din arbeidsgiver vil være villig til å refundere kostnaden som en reiseutgift, da det gir mulighet til å jobbe mens du venter på flyet, eller ved en forsinkelse. ---------------------------------------------
Sources:
  1. Expedia, Inc.. “Preparing For Takeoff : Air Travel Trends 2015.” Expedia ViewFinder Blog. December 9, 2014.
  2. Expedia, Inc.. “2017 Global Air Travel Outlook: Expedia and Airlines Reporting Corporation Release Report on Worldwide Air Travel Trends and Pricing”  Expedia View Finder Blog. December 15, 2016
  3. Egencia Business Travel and Technology Survey, the 4th June 2017.
---------------------------------------------
Om Egencia
Egencia gjør forretningsreisen bedre ved å gjøre den mer helhetlig og integrert. Egencia setter den reisende i sentrum ved å kontinuerlig utvikle løsninger som er brukervennlige og effektive. Drevet av forbrukerinnsikt og teknologiinvesteringer fra moderselskapet Expedia-gruppen, kobler Egencia sammen alt den reisende trenger på ett sted – utvalg, teknologi, service og rapportering.  Egencia tilbyr tjenester i 65 land. Vil du vite mer om Egencia, kan du besøke www.egencia.no, @egenciaNO og se Egencias blogg. © 2017 Egencia LLC. Med enerett. Egencia og Egencia-logoen er enten registrerte varemerker eller varemerker tilhørende Expedia Inc. i USA og/eller andre land. Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. ---------------------------------------------
Kontaktinformasjon
Anders Lindqvist | Adm. direktør, Egencia Norge. alindqvist@egencia.com 0047 480 18 902 Johanne Njølstad | Assisterende Rådgiver, Gambit Hill+Knowlton. Johanne.njolstad@hkstrategies.com 0047 481 026 29
Was this content helpful?
0