Skip to main content

Oppdatering: forbud mot elektronikk

Oppdatering: forbud mot elektronikk

3 min
Posted: 12 June 2017
business_on_plane_3000.jpg
Det amerikanske sikkerhetsdepartementet har bekreftet at det er mulig at forbudet mot store elektroniske enheter i kabinen kan bli utvidet til alle flyvninger til og fra USA. Siden mars har det nåværende forbudet mot å ta med seg bærbar PC og nettbrett i kabinen vært gjeldende for alle flyvninger fra ti flyplasser, for det meste i Midtøsten og Afrika. Et utvidet forbud mot elektroniske enheter vil ramme forretningsreisende spesielt hardt, så her har vi samlet noen råd og alternativer for hvordan du kan unngå de eventuelle innskrenkningene.
Sikre din bærbare PC i den innsjekkede bagasjen
Som forretningsreisende er det en skremmende tanke å plassere den bærbare PC-en sin i den innsjekkede bagasjen, der den er utsatt for skade eller tyveri.  Her er noen punkter du bør ta med i betraktningen når du vil ivareta jobbrelatert data:
 • Sørg for at du har tatt sikkerhetskopier av all data du behøver på reisen og lagret dem eksternt, f.eks. på en minnepinne som du tar med deg.
 • Kontroller at du har all data fra den bærbare PC-en lagret i bedriftens system eller på en ekstern harddisk.
 • Fjern all unødvendig data fra den bærbare PC-en før du legger ut på reisen.
 • Kjør en virusskanning før og like etter forretningsreisen din.
 • Hør med IT-avdelingen i bedriften om de har noen spesifikke råd til deg. Noen arbeidsgivere vil oppfordre deg til å kryptere enheten din, å få den sendt/fraktet til reisemålet, eller gi deg en nylig formatert enhet til reisen.
Fysisk skade er et annet mulig problem når du sjekker inn en bærbar PC i bagasjen. Vi har samlet følgende råd om pakking så enheten din kan holdes trygg og sikker under reisen:
 • Bruk en PC-veske eller lomme til bærbare PC-er.
 • Pakk inn enheten din i bobleplast.
 • Plasser enheten i midten av kofferten, omgitt av klær.
 • Prøv å ikke legge harde gjenstander nær enheten din, slik som strømadaptere.
Nye tjenester flyselskapene tilbyr for å underlette situasjonen
Flyselskapene arbeider med å tilpasse seg disse nye reglene. Flere selskaper i Midtøsten har allerede introdusert tjenester som letter byrden for de reisende, og vi kan forvente at flere flyselskaper vil gjøre det samme dersom forbudet mot elektronikk i kabinen blir utvidet.
 • Emirates tilbyr håndtering av bærbare PC-er og nettbrett for flyvninger til og fra USA, i tillegg til at de låner ut nettbrett til kunder på første klasse og business-klasse. Emirates’ tjeneste gir de reisende muligheten til å bruke de elektroniske enhetene sine mens de venter ved gaten, for så å gi dem til ansatte i flyselskapet. Disse vil pakke utstyret forsiktig ned i esker som blir forseglet og overlevert til eieren rett etter flyvningen.
 • Etihad tilbyr gratis wi-fi og iPad til reisende som skal til USA på første klasse eller business-klasse.
 • Qatar gir forretningsreisende bærbare PC-er til fri bruk under flyvningen.
Myndighetene vurderer alternative løsninger til forbudet, som f.eks. utvidet sikkerhetskontroll. Vi kommer til å holde deg oppdatert når vi mottar mer informasjon.
Was this content helpful?
0