Slik blir du en teknologileder innen forretningsreiser

Posted: 13 March 2019
Topics: Blogg
Myth-busting_Competitive-response-al-blog.jpg
Ifølge gresk mytologi sprang gudinnen Athene fullvoksen frem fra sin far, Zevs, sin panne. Athene hadde ingen barndom og var voksen da hun satte sine bein på fjellet Olympos. Hun har dermed blitt til en myte om suksess og at suksess er forutbestemt eller skjer umiddelbart. Dette er svært sjelden tilfellet. Suksess er noe man gjør seg fortjent til – ofte gjennom hardt arbeid. Hva skal til for å bli en teknologileder i en konkurransepreget bransje som forretningsreiser? Som Elon Musk en gang sa: «Hvis du prøver å komme inn på et eksisterende marked med store, etablerte konkurrenter, må produktet eller tjenesten du tilbyr, være mye bedre enn konkurrentenes. Det kan ikke bare være litt bedre. Hvis du ser det fra forbrukerens side, kommer de alltid til å kjøpe den etablerte merkevaren med mindre det er en stor forskjell». Denne tenkemåten har formet visjonen vår og det daglige arbeidet. Vi er ikke som Athene. Egencia sprang ikke fullvoksen frem fra pannen til moderselskapet Expedia Group. Når du ser på resultatene våre, er det kanskje ikke så enkelt å se innsatsen bak suksessen.
Så ofte oppdaterer vi teknologien vår
Det kommer kanskje som en overraskelse at vi oppdaterer plattformen vår for forretningsreiser over 150 ganger i måneden. For to uker siden kunngjorde vi for eksempel Egencia Hotel Conversations, som for første gang i forretningsreisebransjen åpner opp for toveiskommunikasjon mellom forretningsreisende og hotelleiere. Oppdateringen bestod også av Egencias fly- og hotellpakker. Denne funksjonen er kun tilgjengelig hos Egencia og gir økte rabatter for bedrifter når fly og hotell bestilles for samme tur. Det siste året har vi dessuten utviklet og lansert følgende:
Så ofte oppdaterer vi appen vår
Hvis Zevs var en del av teamet vårt for apputvikling, hadde han nok trengt en pause. Vi har nemlig oppdatert appen vår minst 24 ganger det siste året. Dette er noen av de siste oppdateringene:
  • Automatisk pålogging, slik at brukerne kan spare tid når de skal bruke appen.
  • Risikohåndtering: Hvis det skulle oppstå en nødsituasjon, kan Travel Managers følge med på hvor de ansatte er.
  • Det er vanlig at forretningsreisende må endre reiseplanene sine i siste liten, noe som kan være en utfordring når du ikke har tilgang til en laptop. Med Egencia-appen kan du enkelt endre flyreiser, hotellbestillinger, billeie og togbilletter.
Derfor har vi tilgang til et så stort utvalg over hele verden
Zevs hadde lynnedslaget sitt. Det var selvsagt kult og imponerende, men Athene var gudinnen for visdom og strategi og var ikke avhengig av sin fars styrke. Vi har vårt eget moderselskap, Expedia Group, og utvalget vårt kommer blant annet fra dem, men også fra veldig mange andre kilder. Med tanke på utvalg tror vi det er lurt med flere kilder, og vi har derfor laget et nettverk av globale distribusjonssystemer (GDS), aggregatorer for lavprisinnhold, togselskaper og svært mange hotellplattformer. Dette gjør vi fordi kundene våre krever valgmuligheter. De vil ha lokalt og relevant innhold. Det finnes simpelthen ingen plattform som tilbyr alt dette i alle land og for alle typer reiser. Dere driver oss til å gjøre ting enda bedre.
Slik inngår vi avtaler og finner foretrukne priser
En stor del av jobben vår er å skaffe gode avtaler for forretningsreisende. Det er flott å ha et stort utvalg av hoteller, men når kundene er bedrifter, ønsker du å tilby relevante, foretrukne priser og overholdelse av reisepolicyer. Vi har over 200 000 hoteller i utvalget vårt og kan tilby Egencia-prefererte priser på over 17 000 av disse. Dette omfatter fasiliteter som frokost, Wi-Fi og parkering, og prisene er forhandlet frem eksklusivt for forretningsreisende. Vi kårer også Egencias 100 beste hoteller for forretningsreisende. Dette er en årlig prisutdeling, som anerkjenner de mest kundefokuserte hotellene over hele verden. Utover hoteller har vi brukt de siste 20 årene på å bygge opp samarbeid med leverandører innen hele reisebransjen. Leverandørene våre tilbyr tjenester i over 30 000 byer i over 200 forskjellige land.
Spesialiserte forretningsreisekonsulenter som jobber for deg
Zevs og Athene var kanskje mektige, men de slapp å håndtere problemer som å bestille nye flybilletter midt på natten etter å ha kommet for sent til flyet i et fremmed land. Dette er et moderne problem, som vi kan løse for deg. Vi løser slike problemer ved hjelp av Egencias over 2600 reisekonsulenter. Konsulentene våre vil at dine forretningsreiser skal gå som smurt. Vi er en del av en reisegruppe med erfaring innen både ferie- og forretningsreiser, og vi vet hvor viktig nyansene er når du skal på forretningsreise. Se hva våre reisekonsulenter sier om å jobbe med forretningsreiser.  Du kan også bli med på en virtuelle omvisning for å møte noen av reisekonsulentene våre. Som du ser, oppnår man ikke suksess innen forretningsreisebransjen over natten, og vi kom ikke til verden helt fullvoksne. Det å gjøre Egencia til en global leder i bransjen har krevd mye arbeid, og det stopper aldri opp. Vi blir bedre og bedre for hver dag som går. Se selv på www.egencia.no.

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Ta kontakt med teamet vårt.