Skip to main content

Slik takler du varierende makspriser på hotell

3 min
Posted: 06 July 2017Updated: 15 September 2020
Topics: Blogg
Blog-Image.jpg
Business Travel News forutser nok et år med store svingninger i hotellprisene. Med tanke på dagens dynamiske hotellpriser, kontaktet vi Travel Managers i Egencia Connect Customer Advisory Board og Egencias rådgivningsteam innen konsulenttjenester for å høre hvordan man best kan styre makspriser på hotell og kostgodtgjørelse.
Sørg for at maksprisene på hotell fungerer for dere
  • Det er ikke lenger mulig å fastsette hotellprisene på begynnelsen av året for så å la dem seile sin egen sjø. Rådgiverne hos Egencia opplyser om at selv om hotellprisene varierer utover året vil det være veldig lønnsomt å sette pristak på dem, spesielt i startfasen av et styrt reiseprogram. Dette kan hjelpe deg med å bestemme reisepolicyen, bedre forstå markedstrendene og fastslå målsetninger for besparelser.Dersom du nettopp har begynt å arbeide med reisepolicyen, bør du opprette en standard makspris som dine reisende verden over kan bruke som utgangspunkt. Deretter justerer du dette beløpet for byer eller land som de reisende besøker oftest, slik at du kan sørge for at de vil finne gode hoteller til rimelige priser.
For eksempel sier Priscilla, en Global Travel Manager:
Vi reiser ofte til dyre byer der prisene varierer regelmessig. Derfor bruker vi den høyeste logiske prisen i de byene. I alle andre byer har vi satt en makspris på 275 $ som retningslinje.
Tilpasning av makspris i byer med avtalepriser
  • Rosemary, Senior Manager Global Travel, synes maksgrenser per dag er nyttige, men sier samtidig at “de må justeres i løpet av året for enkelte dyre markeder, som New York og Tokyo. Vi går ut fra avtaleprisene vi har når vi skal bestemme makspris på hotell. Slik sørger vi for at de alltid vil være i samsvar med reisepolicyen når prisene øker på grunn av høy etterspørsel. På denne måten vil vi passe på at de reisende fortsatt holder seg innenfor en forsvarlig kostnadsramme.”
Jennie, Travel Manager, uttaler seg om sin bedrifts makspriser:
Akkurat som Rosemary går vi ut fra avtaleprisene våre i de byene vi har slike. Vi endrer bare maksprisene per dag utfra sesong i de byene vi reiser mest til.
Kan man senke kostnadene også i et veletablert reiseprogram?
  • Som vi hørte fra de tre Travel Managerne ovenfor, blir makspris på hotell ofte bestemt ut fra avtaleprisene bedriften har i de mest besøkte byene. Du vil også kunne finne ytterligere besparelsespotensiale i mellomstore markeder der antallet reiser er betydelig, men ikke mange nok for avtalepriser. I disse markedene vil du kunne dra nytte av en analyse for makspriser per dag fra din Account Manager, basert på Egencias business-priser.
Og så har vi et siste råd til deg: Ikke glem fasilitetene
  • Selv om avtalepriser og markedsanalyser gir deg en god målestokk når du skal bestemme makspriser, er det ikke sikkert disse omfatter fasiliteter. Hvis du tar med vanlige fasiliteter som frokost, parkering og wi-fi i betraktningen når du bestemmer maksprisene, vil det gi deg bedre mulighet til å forutse hvor mye dere vil ende opp med å betale, samtidig som det kan gi et bredere utvalg til de reisende.
 
English version: If the cap fits: how to manage fluctuating hotel rate caps