Skip to main content

Egencia kundeløfte

Egencia kundeløfte

Vi lover enda bedre forretningsreiser

Egencias løfte er vår forpliktelse til deg om at hver forretningsreise skal være så vellykket, givende og behagelig som mulig. Uansett om du ofte eller sjelden reiser i jobbsammenheng, hjelper vi deg hvert steg på veien.

  • Finner du en lavere pris på flyreiser du har bestilt gjennom Egencia, kansellerer vi flyreisen og bestiller på nytt med den rimeligere prisen – uten ekstra kostnad. Se vilkårene og betingelsene nedenfor for mer informasjon.
  • Hvis du ankommer reisemålet og finner ut at det er noe feil med leiebil- eller hotellbestillingen din, eller at den mangler, vil vi samarbeide direkte med leverandøren for å finne et lignende hotellrom eller en lignende bil. Uansett hva du måtte være misfornøyd med i løpet av reisen, prøver vi å løse problemet i samråd med samarbeidspartnerne våre.
  • Hvis værforholdene kan gå utover sikkerheten din på reisen, kommer vi til å advare deg på forhånd, gi deg muligheten til å endre reiseplanene dine og finne en alternativ reiserute i henhold til dine behov og ditt budsjett.
  • Trenger du hjelp, lover vi å gi kundeservice høyeste prioritet ved å gi deg tilgang til erfarne kundeservicemedarbeidere døgnet rundt.
  • Gir du oss tilgang til personlig informasjon, lover vi å ivareta sikkerheten og konfidensialiteten til opplysningene dine. Egencias personvernerklæring.

Generelle vilkår og betingelser

1. Flyprisløfte

Hvis du mot formodning skulle finne en lavere pris på Egencia eller på et annet norsk nettsted innen 24 timer etter bestilling gjennom Egencia, kansellerer vi flyvningen du har bestilt, og ombestiller til den rimeligere flyvningen uten ekstra kostnad. Hvis det ikke er flere billetter igjen til den lavere prisen, refunderer vi prisforskjellen. Dette flyprisløftet er underlagt vilkårene og betingelsene nedenfor.

2. Varsling av krav mot Egencia

Du må kontakte oss via kundeserviceteamet ditt, eller kundeserviceteamet som er dedikert til landet/nettstedet du bestilte fra, i åpningstiden (0800-1700 i Norge). Den lavere prisen må kunne bestilles på Egencia.no eller et annet nettsted i Norge på det tidspunktet du kontakter oss, og da kunne sjekkes av reisekonsulenten i sanntid. Vær oppmerksom på at at e-poster eller skjermbilder ikke godtas som bevis.

3. Billettene må være like (vi sammenligner epler med epler)

Flyprisløftet er kun tilgjengelig for helt like reiseruter, for eksempel spesifikke flyselskaper (inkludert reiseklasse), identiske billettregler og -restriksjoner (inkludert gjeldende refusjons-, endrings- og avbestillingsregler), og nøyaktig samme datoer, rutenumre og reisetider eller -tjenester som bestilt på Egencias nettsted.

Foruten det som er beskrevet nedenfor, gjelder flyprisløftet kun for kostnaden for den bestilte reisen, som oppgitt i Egencias søkeresultater, og inkluderer ikke andre avgifter. Flyprisløftet er ikke tilgjengelig for bestillinger på nettsteder der flyselskapet, reiseruten eller lignende bestillingsinformasjon ikke er kjent før kjøpet er gjennomført. Du må oppfylle alle kravene for den lavere prisen (dersom det er noen), inkludert, men ikke begrenset til, krav til bostedsland, region og alder.

4. Sammenlignbare priser må være tilgjengelige for allmennheten på nett

Flyprisløftet gjelder kun for priser som annonseres og er tilgjengelige for allmennheten på et norsk nettsted, som må være tilknyttet et IATA-lisensiert byrå i Norge. Det gjelder for eksempel ikke for priser som tilbys på metasøkemotorer eller nettsteder med medlemskapsprogram, bedriftsrabatter eller -priser; gruppe-, charter-, bonusprogram, belønnings-, møte-, konferanse-, konsoliderte eller interlinepriser; priser oppnådd via auksjon eller lignende prosesser; eller priser som kun er tilgjengelig ved bruk av en rabattkupong eller en annen kampanje som ikke tilbys til allmennheten. Dette flyprisløftet gjelder ikke for priser som er eksklusive for flyselskapet, eller priser som er tilgjengelige gjennom direkte og indirekte kanaler som bruker New Distribution Capability-teknologi (NDC). Den lavere prisen kan ikke være fra et nettsted hvor du må ringe for å få oppgitt prisen, eller fra en e-post du har mottatt. Prisen må være oppgitt og bestilt i norske kroner (og uten bruk av valutakalkulatorer).

5. Ytterligere unntak

Flyselskaper som benytter seg av GDS (Global Distribution System) eller en annen tredjeparts tilleggsavgift, er ikke inkludert i flyprisløftet.

6. Viktig informasjon angående flypriser

For å få godkjent en ombestilling eller refusjon, må forskjellen i flyprisene være mer enn 100 NOK (NOK 100).

7. Godkjenning av krav

Alle forespørsler, inkludert kvitteringer, er gjenstand for godkjenning av Egencia. Egencia aksepterer ikke skjermbilder eller andre angivelige bevis på en lavere pris, som ikke uavhengig kan bekreftes av Egencia-ansatte. Egencia vil heller ikke godkjenne forespørsler som de etter eget skjønn mener er resultatet av en dårlig utskrift eller annen feil, eller som er gjort på ulovlig vis eller med uærlige hensikter. Godkjente forespørsler som kvalifiserer for tilbakebetaling vil føre til en kreditering til betalingsmåten som ble brukt på bestillingen, innen ca. sju til ti dager etter godkjenning.

Grense: Tre refusjoner per reisende per kalendermåned (uavhengig av antall kontoer som brukes av den reisende), og begrenset til 50 000 NOK. (50 000 NOK) per kunde per måned.

8. Endringer

Egencia forbeholder seg retten til etter eget skjønn å endre eller avslutte flyprisløftet eller til å begrense tilgjengeligheten til enhver person, til enhver tid, uten å måtte oppgi årsak og uten forhåndsvarsel til eller ansvar overfor kunden. Vilkårene som gjelder på tidspunktet for kravet ditt, vil avgjøre om du er kvalifisert for flyprisløftet. Egencias unnlatelse i å håndheve en bestemmelse i disse vilkårene, kan ikke tolkes som en fraskrivelse av den eller noen annen bestemmelse.