Skip to main content

Hva forretningsreiseforsikring er oghvorfor du bør ha det

Reiseforsikring − hva er det, og hvorfor bør du ha det?

4 min
Publisert: 17 September 2021
Business Travel Insurance Policy

Forretningsreisende er godt kjent med alt som kan gå galt på en forretningsreise. Kansellerte fly. Mistet bagasje. Forsinkelser på grunn av dårlig vær. Det er lurt å være forberedt på problemer som kan oppstå underveis, enten det er snakk om en innenlandsreise eller utenlandsreise. Men for forretningsreisende kan reiseforsinkelser medføre en tapt salgsmulighet eller en skuffet kunde. Det er ikke bare ubeleilig, det kan ha store konsekvenser for bedriften.

Ansvaret for å redusere effekten disse risikoene har på bedriften, ligger hos Travel Manageren. Hver flykansellering eller endrede reiserute kan koste bedriften penger i form av ikke-refunderbare billetter eller ekstragebyrer for endring. Dette ansvaret strekker seg lenger enn å holde et øye med utgiftene. Travel Managerens jobb er å sørge for de reisendes velferd, spesielt når de reiser utenlands.

Forretningsreiseforsikring kan bidra til å redusere den økonomiske effekten av uventede situasjoner og gjøre livet enklere for deg og dine reisende. Den tar vekk noe av stresset med å håndtere uventede reiseendringer og beskytter deg mot visse økonomiske risikoer og tap som kan oppstå. Det gjelder mer enn bare flykanselleringer og forsinket bagasje. Se for deg at du har en medisinsk tilstand og at legen din anbefaler at du avlyser reisen din. Uten reiseforsikring mister du alle ikke-refunderbare gebyrer du allerede har betalt.

Egencia har derfor inngått et samarbeid med Allianz Global Assistance for å tilby flyreiseforsikring og gjøre livet enklere for reisende som bestiller forretningsreiser gjennom plattformen vår.

Hvorfor du behøver en reiseforsikring

Alle reisende har opplevd kanselleringer og forsinket bagasje på et eller annet tidspunkt. Hele reisen kan settes på spill hvis den foregår i utlandet og har flere mellomlandinger. Men det er mange andre risikofaktorer som kan påvirke forretningsreiser:

  • Flyforsinkelser og kanselleringer i siste liten gjør at du går glipp av viktige møter.
  • Dårlig vær gjør at reiseruter stenges, noe som forhindrer deg fra å ankomme reisemålet i tide.
  • En skade eller annen medisinsk tilstand gjør at du må avlyse eller ombestille en planlagt reise.
  • Alvorlig sykdom på reisen kan medføre medisinsk nødevakuering eller en endring av reisen din i siste liten for å få deg ut av landet.
  • Innsjekket bagasje med viktig jobbutstyr, presentasjonsmateriale eller personlige gjenstander som kredittkort, ankommer ikke i tide eller blir stjålet.

Vi lever i en dynamisk og uforutsigbar verden. Spørsmålet er ikke om situasjoner kommer til å oppstå, men når. Forretningsreiseforsikring kan erstatte ikke-refunderbare beløp du har brukt på flyreiser eller hotell. Den kan også refundere kostnadene for medisinsk behandling i nødsituasjoner når dine ansatte er ute og reiser. Nøkkelen er å sørge for at du har den riktige reiseforsikringen.

Hvordan, når og hvor du skaffer deg reiseforsikring

Du bør helst ikke vente for lenge med å kjøpe reiseforsikring. Det lønner seg å kjøpe forsikringen når du bestiller forretningsreisen.

Når du bestiller en forretningsreise gjennom Egencia, får du muligheten til å kjøpe forretningsreiseforsikring fra Allianz Global Assistance. Allianz Global Assistance er en Egencia Advantage-partner og tilbyr reiseforsikring for reisende i USA som dekker opptil 28 årsaker til kansellering av reiser. Allianz tilbyr også forsikring i 15 land i EMEA. Deres kundeservice er tilgjengelig døgnet rundt, hele året for å hjelpe reisende som er på farten. Noe av det som dekkes er

  • kansellering av reise
  • avbrudd i reisen
  • reise- og nødhjelp døgnet rundt
  • reise- og bagasjeforsinkelser

Egencia har gjort det mulig å legge til reiseforsikring direkte i bestillingsverktøyet, slik at den utgjør en del av reisebestillingen. For den som administrerer forretningsreiseprogrammet, betyr det at all informasjonen er samlet i en portal.

Mer enn bare reiseforsikring

Det finnes også andre løsninger som kan gi deg erstatning når reiseforsikring ikke er tilgjengelig. For eksempel kan reisende i EU som bestiller reiseruten sin gjennom Egencia bruke AirHelp for å få hjelp med kansellerte eller forsinkede flyreiser i EU. AirHelp er ikke et forsikringsselskap, men de kan hjelpe deg med å få erstatning for visse flyutgifter hvis det oppstår avbrudd på reisen.

Egencia kan hjelpe deg med å finne alle ressursene du trenger for å administrere et vellykket forretningsreiseprogram.

Vilkår, betingelser og unntak gjelder. Forsikringsfordelene garanteres av BCS Insurance Company (OH, Administrative Office: 2 Mid America Plaza, Suite 200, Oakbrook Terrace, IL 60181), rangert «A-» (utmerket) av AM. Best Co., under BCS Form No. 52.201 series eller 52.401 series, eller Jefferson Insurance Company (NY, Administrative Office: 9950 Mayland Drive, Richmond, VA 23233), rangert «A+» (førsteklasses) av AM. Best Co., under Jefferson Form No. 101 -C series eller 101-P series, avhengig av delstaten du bor i og forsikringen du har valgt. Forsikringene er kun tilgjengelige for personer bosatt i USA, og er kanskje ikke tilgjengelige i alle delstater. Allianz Global Assistance og Allianz Travel Insurance er varemerker som tilhører AGA Service Company dba Allianz Global Assistance eller deres partnerselskaper. Allianz Travel Insurance-produkter distribueres av Allianz Global Assistance, som er produsenten og administratoren med rettighetene til disse forsikringene og et partnerselskap av Jefferson Insurance Company. Forsikringstakeren skal ikke motta noen spesielle fordeler som følge av tilknytningen mellom AGA Service Company og Jefferson Insurance Company. Forsikringene inkluderer forsikringsfordeler og -tjenester. Alle ikke-forsikrede tjenester som kjøpes leveres av AGA Service Company. Med mindre det er uttrykkelig nevnt i forsikringsvilkårene dine, er det du som er ansvarlig for kostnader fra tredjeparter. AGA Service Company kan kontaktes på 800-284-8300 , 9950 Mayland Drive, Richmond, VA 23233 eller customerservice@allianzassistance.com.

Var dette innholdet nyttig?
0

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Kontakt oss.