Skip to main content

American Express Global Business Travel vil kjøpe opp Egencia

American Express Global Business Travel er enig med Expedia Group om kjøp av Egencia

3 min
Publisert: 04 May 2021
amx-gbt

London, Storbritannia og Seattle, Washington – 4. mai 2021 American Express Global Business Travel (GBT) har kommet med et bindende tilbud om å kjøpe opp Egencia, som er Expedia Groups forretningsreiseavdeling. Som ledd i oppkjøpet blir Expedia Group aksjonær i og inngår en langvarig strategisk handelsavtale med GBT.

Avtalen vil gjøre Egencia, et ledende digitalt forretningsreisebyrå, til en del av GBT-familien. GBT vil fortsette å investere i Egencias merkevare, medarbeidere og teknologi som en del av verdens ledende forretningsreiseplattform.

Paul Abbott, administrerende direktør i GBT, sier følgende: «Vår strategi er å gi kundene uslåelige valgmuligheter ved å ha de beste løsningene for hvert reisesegment vi jobber med. Med Egencia ønsker vi bransjens ledende digitale forretningsreiseplattform velkommen.»

«Egencia kan dra nytte av GBTs kompletterende teknologi, kapasitet og banebrytende innhold. Dette skaper nye muligheter for både multinasjonale samt små og mellomstore virksomheter, leverandører og de erfarne teamene i begge organisasjonene.»

Sammen kan GBT og Egencia tilby omfattende teknologi- og kundeløsninger på tvers av alle segmenter i forretningsreisebransjen. Ved å slå sammen Egencia og GBTs Supply MarketPlace, en av de største kildene til innhold og opplevelser for forretningsreisende, får de reisende enda større utvalg og leverandører tilgang til enda flere forretningsreisende.

Samtidig ligger alt til rette for å utvikle de beste løsningene for fremtidens forretningsreiser med både Egencias plattform og GBTs Neo Technology Group.

Ariane Gorin (President, Expedia for Business) sier følgende: «Vi er svært begeistret over det potensielle oppkjøpet og hva GBT og Egencia kan oppnå sammen, ettersom Expedia Group jobber for å forenkle virksomheten sin og være ledende innen alle virksomhetsområder. Kombinasjonen av GBTs ledende løsninger og Egencias fremragende teknologi og eksperter er med på å gi kunder og leverandører verdens beste forretningsreisetilbud.»

«Samtidig vil en utvidet og langvarig avtale om overnattingstilbud med Expedia Partner Solutions (EPS) optimalisere GBTs Supply MarketPlace og bidra til Expedia Groups mål om å hjelpe bedrifter i hele økosystemet.»

«Expedia Group har sterk tro på at folk begynner å reise igjen, også i jobbsammenheng. Vi gleder oss over vår potensielle eierandel i GBT og vår langvarige avtale om å styrke Egencia og GBT, som vi gjør for tusenvis av andre reiseselskaper», legger Gorin til.

Den foreslåtte avtalen er underlagt drøfting mellom Expedia Group og Egencia i samråd med ansatterepresentanter, og avtalen kommer til å bli gransket av myndighetene og påvirkes av vanlige betingelser for avtaleslutning.


Mediekontakter:

American Express Global Business 
KWT Global 
GBTUS@kwtglobal.com 
+1 929-358-4068

Expedia Group 
press@expedia.com

Om American Express Global Business Travel

American Express Global Business Travel (GBT) er verdens ledende samarbeidspartner for reiseadministrasjon. Vi hjelper bedrifter og deres ansatte med å lykkes ved å sikre at de reisende er på riktig sted til riktig tid. Vi holder globale virksomheter i gang med hjelp fra reiseeksperter i over 140 land. Bedrifter av alle størrelser og på alle steder bruker GBT til å administrere reiser, organisere møter og arrangementer og få rådgivning om forretningsreiser. 
Gå til amexglobalbusinesstravel.com for mer informasjon om GBT, og følg @amexgbt på Twitter, LinkedIn og Instagram.

Om Expedia Group

Expedia Group, Inc. (NASDAQ: EXPE) leverer reiser i hele verden via vår globale plattform. Vi er overbevist om at reiser kan gjøre en positiv forskjell, og vi hjelper mennesker med å oppleve verden på nye måter og skape varige relasjoner. Vi tilbyr bransjeledende teknologiske løsninger som hjelper samarbeidspartnerne våre med å lykkes, samtidig som vi hjelper de reisende med å få minneverdige opplevelser. Expedia Group-familien av varemerker består av Expedia®, Hotels.com®, Expedia® Partner Solutions, Vrbo®, Egencia®, trivago®, Orbitz®, Travelocity®, Hotwire®, Wotif®, ebookers®, CheapTickets®, Expedia Group™ Media Solutions, Expedia Local Expert®, CarRentals.com™ og Expedia Cruises™.

© 2021 Expedia, Inc., et Expedia Group-selskap. Med enerett. Varemerker og logoer tilhører sine respektive eiere. CST: 2029030-50

Var dette innholdet nyttig?
0