Skip to main content

Utvikling av bærekraftige forretningsreiseløsninger

Egencia & EGA jobber for bærekraftige forretningsreiser

5 min
Publisert: 15 September 2020
collaborating-to-offset-carbon-footprints.jpg

Av Wendy White, CMO i Egencia, intervjuer Alexandre Motta, administrerende direktør i Tour House 

Egencia og EGA-medlemmer jobber for bærekraftige forretningsreiser 

Våre venner i Tour House tilbyr kundene sine løsninger for forretningsreiser og arrangementer – ikke ulikt Egencia. Det er derfor vi har hatt et så godt samarbeid de siste ti årene. Tour House er en del av Egencia Global Alliance (EGA) og er Egencias lokale partner i Brasil, som leder EGA-innsatsen vår over hele regionen. Jeg satte meg ned med den administrerende direktøren i Tour House, Alexandre Motta, for å snakke om samarbeidet vårt. 

Wendy White: Denne uken feirer vi at Tour House har vært vår Brasil-kontakt i Egencia Global Alliance (EGA) i ti år – takk skal dere ha! I Egencia vet vi at kundene våre hver eneste dag drar nytte av nettverket av lokale ekspertbedrifter og lokale leverandører i EGA, og av det glimrende lederskapet du og teamet ditt utviser i dette programmet. Men hvorfor er det positivt for Tour House å være del av dette viktige programmet? 

Alexandre Motta: Oi, det er et utrolig godt spørsmål. Ærlig talt kan vi ikke forestille oss livet uten Egencia. Samarbeidet vårt ga Tour House en helt annen posisjon i det lokale markedet, og det endret tankesettet vårt og løftet selskapet til et helt nytt nivå i den latinamerikanske regionen (LATAM). I løpet av de siste ti årene har vi lært mye og forbedret prosessene våre. For meg har den største fordelen vært å kunne lære av Egencia. Jeg har spurt meg selv: «Hvordan tenker Egencia?  Hvordan utvikler Egencia seg videre? Hvordan understøtter Egencia selskapsstyringen sin, teamarbeidet og kundefokuset?»  Ved å stille disse spørsmålene fant jeg ut hvordan vi kunne forbedre resultatene våre, øke produktiviteten og oppskalere. I dag er driften vår mer kontrollert, effektiv og enklere. Og til syvende og sist kan vi bruke tid og ressurser på å utvikle løsninger og nye produkter for hele LATAM-regionen. Egencia og Tour House feirer ti års samarbeid

Egencia og Tour House feirer ti års samarbeid

WW: I Egencia hører vi stadig oftere fra kundene at de vil ha hjelp til å utvikle mer bærekraftige forretningsreiseprogrammer. Dette er en viktig og voksende trend blant bedriftskunder, og Egencia har nettopp annonsert en konsultasjonstjeneste for å understøtte den. Hva hører du fra kundene dine i Brasil og Latin-Amerika om deres fokus på bærekraft?   

AM: Vi hører mye av det samme som dere, og derfor er jeg helt enig i at dette er en global trend – fokuset på bærekraft er like stort i vår region. Her i Brasil og LATAM har vi diskusjoner med kundene våre hver dag om mer bærekraftige reiseprogrammer.  Disse diskusjonene fokuserer gjerne på tre hovedområder:

  • Grønne leverandører: Kundene er interessert i å jobbe med miljøvennlige leverandører som har reelle og målbare programmer for skadebegrensning. Når vi finner slike leverandører, blir de ofte prioritert. For noen selskaper merker vi at dette er viktigere enn pris. 
  • Program for karbonkompensasjon: Mange kunder har et offisielt program for å begrense skadevirkningene av driften ved å kjøpe sertifikater for karbonkompensasjon. 
  • Planting av trær: Et annet initiativ som bokstavelig talt vokser, er et program for treplanting. I samarbeid med et sosialt foretak oppretter kundene programmer i bedriftene sine som bidrar til skogplanting.

WW: Denne uken, under årets Business Travel Show (BTS) i London, annonserte Egencia at vi samarbeider med Tour House og andre Egencia Global Alliance-medlemmer, inkludert Andromeda Viajes og Villa Tours, om å støtte et prosjekt for treplanting i Brasil. Målet er å kompensere for reisene til alle kundene som besøker oss på Egencia-standen under BTS.  Som en del av Expedia Group er Egencia allerede et karbonnøytralt selskap, og Egencia-teamet vårt har allerede forpliktet seg til ikke å dele ut gratis gaver og kun bruke bærekraftige materialer til dette under arrangementer. Dette treplantingsprosjektet er en ny satsing for oss, og vi prøver å finne ut hvordan vi kan redusere miljøpåvirkningen av kundearrangementene våre ytterligere. Under de forferdelige brannene i Amazonas i fjor sommer snakket du og jeg om helsen til den viktige Amazonasregnskogen, som er «planetens lunger». Det inspirerte meg til å inngå et samarbeid med dere om dette. Fortell meg mer om hva som inspirerer deg. 

AM: Tour House og Egencia har den samme visjonen. Pionervirksomhet er en del av begges DNA. Så la oss gå rett på sak og brette opp ermene – i dette tilfellet for å plante trær!  Tour House-konsernet har vært opptatt av miljøet i lang tid. I 2007 var vi det første byrået i Brasil som ble sertifisert som tilbyder av et karbonkompensasjonsprogram. De siste fire årene har vi vært det offisielle karbonkompensasjonsbyrået for høyprofilerte handelsmesser i bransjen vår. Amazonas-brannene i 2019 gjorde oss enda mer bevisste. Vi innså at vi kan gjøre en forskjell og inspirere andre i markedet, inspirere nye ledere og inspirere andre selskaper fra andre forretningsområder til å gjøre det samme.  Vi var motiverte til å ta grep på et felt som er så presserende, og som folk virkelig brenner for. Det er en stor glede å starte et nytt prosjekt med Egencia, og vi ser frem til å tiltrekke oss oppmerksomhet og bygge opp en mer robust bærekraftsbevegelse i hele bransjen og med de felles kundene våre. 

WW: Det felles treplantingsprogrammet vårt var ikke det eneste tiltaket deres i 2019. Tour House startet også et program dette året kalt E-Trip Green Friday. Kan du fortelle oss mer om det? 

AM: Ja, svært gjerne. Stilt overfor så mange miljøkatastrofer hadde vi en sterk følelse av at vi måtte gjøre noe annerledes. Alle snakket på det tidspunktet om Black Friday, men alt vi så for oss, var svarte flammer. Sett i lys av alt som foregikk på det tidspunktet, ikke bare i Amazonas, men også i Australia, virket ikke Black Friday-konseptet som en god idé. Vi hadde behov for å sende ut et positivt og produktivt budskap i markedet.  I september ble E-Trip Green Friday unnfanget. Vi lanserte programmet i november og endret Black Friday til Green Friday. Tanken var å fremme bevisst forbruk ved å kompensere for alle kjøpene i november gjennom planting av trær. Vi lanserte en utfordrende kampanje i markedet, der vi ba et stort antall bedrifter om å delta. Til slutt deltok 14 selskaper fra forskjellige bransjer over hele Brasil, og resultatet var 8000 m² med skogplanting (1500 trær) i atlanterhavsskogen. Det første året hadde Green Friday store støttespillere som Air France KLM, Movida og Gol. I dag kommer dette nye samarbeidet med Egencia og vennene våre i alle EGA-landene på det best tenkelige tidspunktet. Det hjelper oss med å forvandle E-Trip Green Friday til en global bevegelse og reiselivsnæringen til en pioner for bærekraftstiltak. Det er fantastisk!  

WW: Alexandre – takk til deg og teamet ditt i Tour House for alt dere gjør på vegne av Egencias kunder, og nå på vegne av mer bærekraftige reiseprogrammer!

Var dette innholdet nyttig?
0

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Kontakt oss.