Skip to main content

Tilpass reiseprogrammet etter fusjon eller oppkjøp

Tilpass reiseprogrammet etter fusjon eller oppkjøp

2 min
Publisert: 11 February 2019
19EG619_MA_options_310119_v02.jpg

Det kan være krevende å si noe med sikkerhet om næringslivet i dag. Tenk gjennom hvor stabile bedriftsstrukturene er. Financial Times rapporterte om rekordmange fusjoner og oppkjøp i 2018. I september hadde man inngått avtaler til en samlet verdi av USD 3,3 billioner på verdensbasis.1 Ni måneder inn i 2018 utgjorde dette allerede en økning på 39 prosent sammenlignet med 2017.

Det er tre viktige drivkrefter bak fusjonene og oppkjøpene. For det første er det et ønske om å kutte kostnader gjennom å samle driften. Deretter kommer ønsket om å være stor nok til kunne konkurrere på den globale markedsplassen og innpass i områder med gunstige lovverk. Fusjoner og oppkjøp påvirker alle bransjer og bedrifter i alle former og fasonger. Det er vanlig å tenke på dette som en problemstilling som kun påvirker store organisasjoner, men det er ikke tilfellet.

Små bedrifter kjøpes opp av større bedrifter. Mellomstore bedrifter slår seg sammen. Store bedrifter slår seg sammen og blir enda større. Store foretak deler seg opp i mindre enheter. Alt dette betyr at en fusjon kan få stor innvirkning på bedriftens globale anskaffelser, spesielt med tanke på reise. Restruktureringen som settes i gang som følge av en fusjon kan være ødeleggende.

Vi har bedt kundene våre dele sine erfaringer med slike overganger, slik at vi bedre skal kunne hjelpe deg med å tilpasse deg de uunngåelige endringene. Denne rapporten gir deres perspektiver på hvordan man tilpasser et forretningsreiseprogram til en ny foretaksstruktur:

  • Hvordan man finner de rette grepene som må til for å tilpasse virksomheten i en overgangsfase.
  • Hvordan man kan bygge et mer robust reiseprogram.
  • Hvorfor det å fokusere på de reisendes tilfredshet vil lede deg i riktig retning.
  • Hvordan forretningsreisebyrået og teknologien det leverer på kan bidra til at reiseprogrammet lykkes etter en fusjon.

Last ned rapporten i dag for å få en bedre forståelse av hvordan du tilpasser reiseprogrammet etter en fusjon eller et oppkjøp.

1. “Global M&A activity hits new high,” Financial Times, 27. sep. 2018, https://www.ft.com/content/b7e67ba4-c28f-11e8-95b1-d36dfef1b89a.

Var dette innholdet nyttig?
0

Last ned rapporten