Skip to main content

Personlig Tilpasning Forbedrer Forretningsreisene

Slik forbedrer du forretningsreiseopplevelsen

4 min
Publisert: 15 September 2020
Emner: Blogg
Custom-location-blog-image1.jpg

Se for deg følgende scenario: Du har ansvar for reiseprogrammet på arbeidsplassen din. En av de ansatte skal på jobbreise til Paris, så hun bruker bedriftens reiseplattform til å bestille et hotell. Ved første øyekast ser det ut til at hotellet oppfyller alle behovene hennes, både med tanke på romstørrelse og beliggenhet. 

Det viser seg etterhvert at hotellet ligger midt i et av de mest trafikkerte områdene i byen, og kontoret hun skal besøke ligger på den andre siden av dette området. Den reisende må nå belage seg på to timers reise hver dag for å reise mellom hotellet og kontoret.

Dette vil føre til en dårlig reiseopplevelse, og kan i verste fall påvirke produktiviteten hennes under reisen. Alternativet er at hun kan finne hoteller som ligger nærmere kontoret, som gjør at hun slipper den lange reiseveien, på reiseplattformen. Personlig tilpasning er avgjørende for å tilby en god reiseopplevelse. Det sikrer at de ansatte kan bestille hoteller som samsvarer med reisens formål.

Forstå personlig tilpasning av forretningsreiser

Hver enkelt reisende på arbeidsplassen din har indviduelle behov. Hvis de brukte et generisk bestillingsverktøy, ville de fått valget mellom en hel rekke hoteller som ikke egentlig samsvarer med behovene deres. Mange av valgmulighetene ville vært direkte upraktiske, enten fordi de ligger lagt unna det faktiske reisemålet eller fordi de ligger i risikofylte områder.

Ville det ikke vært flott dersom noen kunne fortalt de reisende om eventuelle utfordringer før de bestilte et hotell? Hva om de reisende hadde tilgang til tilbakemeldinger fra kolleger som har bodd på hotellene tidligere, slik at de fikk høre om lange reiseveier eller upraktiske rom før de tok et valg? Den gode nyheten er at det finnes en måte å formidle denne informasjonen til de reisende på. Plattformen vår tilbyr personlig tilpasning, slik at vi kan tilby de hotellene dine reisende ønsker seg. Tilpasningen sørger også for at:

  • populære reisemål og foretrukne hoteller er tilgjengelige i søkeverktøyet.
  • relevante steder, som hovedkontorer, butikker, leverandører osv., er markert.
  • brukerne får personlig tilpasset innhold for hvert reisemål (geomeldinger), som blant annet inkluderer lokalnyheter og sikkerhetsanbefalinger dersom det er fare for politiske uroligheter som kan sette de reisende i fare.
  • anmeldelser fra kolleger vises, noe som kan hjelpe reisende med å ta gode valg.

Personlig tilpasning av forretningsreiser er del av en større satsing innad i bransjen, som stadig integrerer teknologiske løsninger kundene kjenner igjen fra tradisjonell e-handel. Handelsteknologien påvirker forretningsreiser, noe som betyr at de reisende, særlig de som har vokst opp i den digitale tidsalderen, forventer intuitive og personlige løsninger. De vil nok sette pris på en plattform som gir dem forslag og anbefalinger. Nå har de muligheten til å få nettopp dette i form av vår digitale reiseplattform.

Slik fungerer personlig tilpasning

Som reiseansvarlig har du muligheten til å tilpasse reiseopplevelsen for dine reisende. I Egencias reiseportal har du for eksempel muligheten til å legge til egendefinerte steder. Du kan laste opp informasjon om kontorer, foretrukne hoteller og annet som er relevant for dine reisende. Når de ansatte søker etter overnatting på et bestemt sted, vil hotellene som du har utpekt som favoritter, være gjenkjennelige med en egen markør på kartet. Kartet vil også vise avstanden mellom hotellet og viktige steder, som for eksempel kontorer.

Vi samler data fra dine reisende, analyserer dem og bruker dem til å tilpasse brukeropplevelsen ytterligere for brukerne på arbeidsplassen din. Ved hjelp av maskinlæring (ML) og kunstig intelligens (KI), undersøker plattformen vår informasjon om tidligere reiser, bedriftens reiseregelverk og brukernes adferdsmønstre. Plattformen henter data fra en rekke ulike databaser, blant annet det globale distribusjonssystemet (GDS).

Innsatsen vår er kontinuerlig. Vi gjør alltid vårt ypperste for å forstå de reisendes behov. Ved hjelp av ML analyserer plattformen vår hele tiden de reisendes og kollegenes valg. Vi investerer hele tiden i ML for at dette skal fungere så bra som mulig. Formålet er å gjøre brukeropplevelsen så bra som mulig, noe som igjen kan føre til økt bruk av plattformen.

Derfor er personlig tilpasning bra for reiseprogrammet

Personlig tilpasning gjør bestillingsprosessen enklere for de reisende. De ønsker seg mest sannsynlig noen valgalternativer, men ikke alt for mange. Personlig tilpasning skaper balanse. Reisebestillerne får mange valgalternativer, men de kan begrense utvalget ved hjelp av bedriftens preferanser, egne preferanser og opplysninger fra kolleger.

En reiseplattform som inneholder personlig tilpasning kan også by reiseanbefalinger som er i tråd med reisepolicyen, slik at hoteller som bryter med policyen er tydelig markert. På den måten blir det enklere for de reisende å ta valg som er i tråd med regelverket.

En tilpasset brukeropplevelse bidrar til økt brukertilfredshet. Dette er noe som også kan komme deg til gode. Fornøyde reisende pleier å være mer produktive mens de reiser. En enklere bestillingsprosess bidrar til at de reisende kan fokusere mer på primære arbeidsoppgaver, i stedet for at de må bruke tid og krefter på å organisere reiser.

Statistikken viser også en høyere konverteringsfrekvens på hotellbestillinger når de reisende bruker et tilpasset bestillingsverktøy. Våre undersøkelser viser at konverteringen øker med fem prosent når hotellet er oppført som en favoritt. Dette gir mening. Personlig tilpasning skaper troverdighet og tillit mellom den reisende og hotellet. Det er større sjanse for at en reisende bestiller et anbefalt hotellrom når de ser det i en tilpasset sammenheng.

Begynn tilpasningen av bestillingsverktøyet på plattformen vår ved å legge til egendefinerte steder.

Var dette innholdet nyttig?
0

Trenger du bedre reiseadministrasjonsløsninger? Vi kan hjelpe deg.