Skip to main content

Forretningsreisetrender for 2020 og årene fremover

Trender innen forretningsreiser: 2020 og årene fremover

5 min
Publisert: 15 September 2020
Robs-blog-2020-r2-Egencia-Blog-Resource.jpg

Av Rob Greyber, administrerende direktør Et nytt tiår er i gang, og  mye kan endre seg på den tiden.

For ti år siden kunne vi ikke spørre Alexa eller Siri om veibeskrivelser og i alle fall ikke om fremtidige trender. Netflix sendte fortsatt ut DVD-er, og det fantes ikke Apple Watch eller Fitbit – vi måtte telle skrittene våre selv. Hvordan overlevde vi? Her i januar 2020 står vi foran en lys, men samtidig usikker fremtid. La oss se nærmere på noen av de viktigste trendene vi tror vil forme forretningsreisebransjen i årene som kommer.

Flere og flere reiser i forbindelse med jobb

Her er den gode nyheten: Den langsiktige trenden er at det går jevnt oppover. Næringslivet og analytikere følger selvfølgelig med på verdensøkonomien. Ifølge Global Business Travel Association kan 60 prosent av endringene i antallet forretningsreiser forklares med endringer i det globale handelsmarkedet. Hvis forretningsaktiviteten og handelsmarkedet globalt er under press, kan det ha negativ innvirkning på forretningsreiser.  Selv om det kommer opp- og nedturer, er det imidlertid ikke første gang det har vært usikkerhet i bransjen. De langsiktige pilene for forretningsreiser peker fortsatt oppover, men vekst skjer ikke uten utfordringer. Selv om virksomheten vokser, kan reiseadministratorer møte på utfordringer: Hvordan støtter man voksende team, hvordan tilpasser man reisepolicyen i henhold til nye avdelinger og funksjoner, og hvordan opprettholder man kostnadsdisiplinen? Ved å utvikle en sterk reisekultur der reiser blir sett på som en del av forretningsdriften og ikke bare en budsjettpost, kan bedrifter få et konkurransefortrinn. Bedrifter som gjør dette, ser på forretningsreiser som en strategisk investering med konkret verdi.

Teknologi som jobber for deg, ikke mot deg

Teknologiens betydning kommer til å øke, men selve teknologien forsvinner. I løpet av tiåret som gikk, ble kameraene, kalkulatorene og kalenderne våre flyttet til smarttelefoner og nettbrett. Denne integreringen av oppgaver til en mer helhetlig opplevelse kommer ikke til å stoppe. Egencia leder an i denne utviklingen. Med en komplett plattform som stadig lærer og utvikler seg, integrerer vi forskjellige oppgaver, som å lete etter de beste prisene, med alt som skjer i bakgrunnen. Egencia Smart Mix lærer seg hvilke flyvninger og hoteller kunden foretrekker – på et individuelt, personlig nivå. Det betyr at vi er såpass flinke til å forutse hva du vil ha, at du 90 prosent av gangene vil finne det uten å måtte bla nedover på siden.  Savings Finder for flyreiser bruker kunstig intelligens og maskinlæring for at du skal spare tid og penger. Vi bruker sanntidsdata til å følge med på flyprisene, slik at vi kan ombestille billetter hvis prisen blir lavere. På den måten sparer kundene våre millioner av dollar. Disse besparelsene vil dobles i 2020. Teknologien kommer mer og mer i bakgrunnen, og valgene tilpasses dine preferanser før du ser dem. Du trenger ikke å forstå maskinlæring for å høste fruktene av denne utviklingen.

Makt til folket

Forretningsreiser handler om mennesker. Det er personlig – uansett hvor mye teknologien endrer verden. For de reisende betyr dette mer integrerte opplevelser gjennom hele reisen – og da snakker vi om selve reisen, ikke bestillingen. Det er flere år siden Egencia inngikk samarbeid med Uber, slik at du i Egencia-appen bare trenger å trykke på en knapp for å bestille transport til hotellet. Dette er et eksempel på en integrert, sømløs opplevelse. For reiseadministratorer betyr dette et steg videre på veien i den spennende utviklingen av rollen deres i virksomheten. Tidligere passet de på at reisepolicyen ble overholdt, og så ble de nesten rene kostnadskontrollører. I dag er imidlertid situasjonen annerledes, og reiseadministratorene har blitt en viktig del av bedriftskulturen. Du kan lese mer om denne trenden i en serie av rapporter fra Harvard Business Review Analytic Services, i samarbeid med Egencia. Forretningsreiser kommer til å fortsette å ha betydning for bedriftskulturen. Med de riktige verktøyene og dataene kan reiseadministratorer forbedre programmene sine og øke innflytelsen i bedriften.  Hos Egencia skaper vi muligheter for forretningsreisende og reiseadministratorene som hjelper dem – hver eneste dag. Det er derfor vi er her.

Ta med verdiene dine når du reiser

Kunnskap er makt når planeten står på spill. Forretningsreisende regnes som samfunnsborgere både når de er på reise og hjemme. De – og bedriftene deres – ønsker å kjøpe varer og tjenester av selskaper som er opptatt av bærekraft. For å hjelpe forretningsreisende med å ta med verdiene sine på jobb og hjelpe reiseadministratorene med å fokusere på bærekraft lager vi karbonutslippsrapporter for flyreiser og hotellopphold i Egencia Analytics Studio. Vi vil investere for å videreutvikle forretningsanalysene våre, blant annet ved å legge til togreiser i rapportene i 2020. Vi jobber også med å utvikle pålitelige bærekraftkriterier, slik at det blir lettere å forstå valgmulighetene i markedet. For å få til dette på en god måte må hele bransjen gjøre en innsats for å standardisere forståelsen av drivstoffeffektivitet, fornybare energikilder og andre faktorer som kan ha betydning for en gitt reise. Derfra kan vi utvikle metoder som reiseadministratorer kan bruke til å lage policyer som innlemmer disse nye, bærekraftige alternativene i reiseprogrammet. Bærekraft er et åpenbart utgangspunkt for enda bedre personlig tilpasning av reisealternativer med tanke på verdiene til både reisende og bedrifter. Dette er nok en ting vi jobber med for å gjøre forretningsreiser til en enda viktigere del av bedriftskulturen.

Godt nytt tiår!

Endringer skjer raskt. Så er de plutselig den nye normalen. Liker du Foodora og Kolonial.no? De ble lansert for under ti år siden. Er du en av de åtte millionene som bruker Slack regelmessig? Slack ble lansert i 2013. Er du en del av det karbonbevisste bildelingsnettverket BlaBla Car som ble etablert i 2006 og nå har 80 millioner medlemmer i over 20 land? Velkommen til et nytt år, med nye muligheter. Velkommen til et nytt tiår der teknologien vil fortsette å endre livene våre på jobb, hjemme og alle andre steder. Hos Egencia gleder vi oss til å se hva det neste tiåret har å by på.

Var dette innholdet nyttig?
0

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Kontakt oss.