Reiseartikler

Reiseinspirasjon for deg som er Egencia kunde, og alle andre som er glade i å reise!

Estland - Tallinn og Pärnu

En drøy time i fly fra Oslo så er du i Tallinn, hovedstaden og den største havnebyen i Estland. (hele det historiske sentrum i Tallinn, Vanalinn, ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1997) Men - visste du at Estland har mer enn èn hovedstad å by på? Estlands sommerhovedstad heter Pärnu og ligger en 2 timers kjøretur unna - ved kysten.

Les hele artikkelen her...

Spania - Gran Canaria

Herlig, norsk sommer om vinteren.
I Atlanterhavet, ca. 200 km fra den nordvestlige kysten av Afrika ligger Kanariøyene, frosne nordmenns nærmeste vinterparadis. Mens kulda herjer som verst frister
øygruppen med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader - hele året.

Les hele artikkelen her...

Ungarn - Budapest

Sightseeing i Budapest kan gjøres på mange måter: Gående i grupper med guide, hop on/off turistbuss, hest og kjerre, tuktuk, eller luksusutgaven: privat sightseeingtur på Donau i speedbåt med sjåfør og få servert champagne underveis.

Les hele artikkelen her...

Boston - USA

Visste du at det var akkurat her i Boston at slaveriet ble opphevet i 1865? Og i 2004 - den første stat som legaliserte homoseksuelle ekteskap? Boston har vært og er fortsatt et viktig politisk og intellektuelt sentrum i USA.  Et av dens mange kallenavn er da også USA´s Athen.

Les hele artikkelen her...

Norge - Oslo

Mai er kanskje den aller fineste måneden å besøke Oslo på. Da står sommeren for døren, dagene er lengre og alt kommer til liv etter mørketiden. Her er 5 ting du kan gjøre når du er på snarvisitt i Oslo.

Les hele artikkelen her...

USA - Vintermoro i Maine

Hundeslede-kjøring i Maines vakre vinterlandskap
Flotte forhold i Sunday River skisenter. 5 fjelltopper - mer enn 70 nedfarter.
Tur i marka på snøscooter
Det er nok av artige vinteraktiviteter tilgjengelig i Maine.

Les hele artikkelen her...

Canada - Edmonton og Jasper

Allerede når jeg går ombord på Icelandair flighten fra Reykjavik til Edmonton legger jeg merke til den gode stemningen ombord, og at dette er en annen type mennesker enn de du ser på vanlige syden-flighter. Her er evetyrlysten i luften, fiskestenger i veskehyllene og mange glade og forventningsfulle ansikter.

Les hele artikkelen her...

Seattle - USA

8 glade kollegaer er vi som nå sitter spent og venter på flyavgang fra Oslo til Seattle via Reykjavik med Icelandair. Hotell er booket, leiebil er bestilt (shopping på diverse outlets er på planen) og bord er reservert på diverse anbefalte restauranter. Jammen bra det er lov å ta med 2 kofferter på Icelandair sine flighter til Nord-Amerika – selv på Økonomi klasse. Det kommer vi til å trenge!

Les hele artikkelen her...

New York - USA

Turen går til New York, og vi kjenner sommerfuglene truer med å sprenge seg vei ut av kroppen både her og der her vi sitter og venter på avreise fra Gardermoen en mørk november morgen i 2013. Star Alliance-selskapet United flyr nonstop til New York fra Oslo hver dag hele året, med videre forbindelser til mer enn 300 destinasjoner over hele Nord- og Sør-Amerika.

Les hele artikkelen her...

Madrid - Spania

Selv om Madrid definitivt er en storby opplevde vi den litt annerledes enn det pulserende livet man ellers forbinder med storbyer. Det går det fint an å finne de litt roligere strøkene med små trivelige tapasbarer - eller rusle en tur i den store grønne parken Parque del Retiro. Vi kom over en god del bra plasser så om du har tenkt deg til Madrid med det første har du noen tips på veien.

Les hele artikkelen her...

Bilbao - Spania

Baskerlands hovedstad Bilbao er en «akkurat passe stor» by. Den har med sine 400 000 innbyggere tatt godt vare på sjarmen – spesielt i området rundt gamlebyen Casco Viejo - samtidig som den er ny og spennende og et arnested for unge dristige arkitekter.

Les hele artikkelen her...

Washington DC - USA

Hvorfor skal alle til New York? Det er jo så utrolig fint i Washington og spesielt i den gamle bydelen  Georgetown! Det er igrunnen ikke noen veldig stor by så det er greit å orientere seg. Her finnes ingen skyskrapere som man gjerne assosierer amerikanske storbyer med. Du vil fort kjenne deg igjen fra utallige Amerikanske filmer: White House, Parlament, High Court og National Mall.

Les hele artikkelen her...ARKIV