Skip to main content

5 tips for å gjøre reiseprogrammet bærekraftig,5 tips for å gjøre reiseprogrammet bærekraftig

5 tips for et bærekraftig forretningsreiseprogram

5 min
Publisert: 15 September 2020
Emner: Blogg
Sustainable-business-travel-practices1.jpg

Forretningsreiser er viktig for å fremme innovasjon og bygge opp gode forretningsrelasjoner. Reising gjør at bedrifter kan møte kunder og samarbeidspartnere ansikt til ansikt, noe som kan resultere i enorme fordeler og nye forretningsmuligheter.

Forretningsreiser øker imidlertid bedriftenes karbonavtrykk, men siden flere og flere bedrifter ønsker å bli karbonnøytrale, er dette et området ledelsen absolutt bør fokusere på. Travel Managers prøver nå å finne ut hvordan de kan hjelpe bedriften og de reisende med å ta bevisste valg med tanke på forretningsreiser. Dette fungerer best når alle, både Travel Managers, ansatte og ledelsen, får tilgang til relevant informasjon om reisene og miljøpåvirkningen. Hos Egencia har vi tatt imot denne utfordringen, slik at vi kan hjelpe kundene våre med å utvide virksomheten sin og samtidig utvikle et mer bærekraftig reiseprogram.

Hvordan får du et bærekraftig forretningsreiseprogram?

Etter å ha hjulpet en rekke Egencia-kunder med å få et mer miljøvennlig reiseprogram har konsulentene våre kommet frem til tre tips for hvordan du kan gjøre ditt forretningsreiseprogram mer bærekraftig. Det første er å angi målbare mål med tanke på bærekraft og andre ting. Deretter handler det om å gjøre prosessene og praksisene mer miljøvennlige. Når dette er i boks, er det viktig å skape en bedriftskultur der de ansatte kan ta bærekraftige reisevalg. Vår erfaring tilsier at disse tre tiltakene kan omsettes til et forretningsreiseprogram gjennom fem trinn.

  1. Etabler en intern bærekraftsgruppe

Enhver vellykket strategi trenger en sterk prosjektgruppe. Sett sammen en gruppe med ansatte fra forskjellige avdelinger, for eksempel reisebestilling, HR, markedsføring, kommunikasjon og salg, som skal legge en plan for det bærekraftige reiseprogrammet.

Bærekraft er et bredt tema, og det er viktig å at alle ansatte og funksjoner samkjøres, for å få gode resultater. Gruppen skal møtes for å lage en handlingsplan med kortsiktige og langsiktige mål. Den viktigste fordelen med å ha en arbeidsgruppe er at det over tid vil bidra til å skape en kultur der alle de involverte føler ansvar.

  1. Angi bedriftsmål

Egencia støtter 8 av de 17 bærekraftsmålene til FN, og vi oppfordrer kundene våre til å gjøre det samme. Ta en titt på alle de 17 målene for å finne ut hvilke som er viktigst for din bedrift, og se dem i sammenheng med virksomhetens verdier.

Noen av målene kan bidra til for eksempel klimatiltak eller støtte til bedrifter med en progressiv arbeidspolitikk når det gjelder inkludering og likelønn. Andre kan bidra at de reisende tar flere miljøbevisste valg når de er på farten, for eksempel med tanke på forbruk, helse og velvære. Andre mål kan innebære rapportering og kommunikasjon etter reiser, som kvalitetsopplæring eller samarbeid for å oppnå mål. Det å ha definerte mål vil sikre at enhver beslutning som tas, og alt som gjøres, bidrar til at bedriften kommer et steg nærmere bærekraftsmålene sine. Det gjør det også enklere å kommunisere om tiltakene internt og eksternt.

Både reisepolicyen, valg av reisepartnere og kommunikasjon med de reisende gjør at bedriften tar de riktige valgene. Mulighetene for å målene er uendelige ettersom hvert av trinnene i en forretningsreise gjør det mulig å nå dem.

  1. Finn et referansenivå og bli bedre for hver gang

I reisebransjen er CO2-utslipp en åpenbar indikator. Kanskje har bedriften allerede prøvd å måle karbonfotavtrykket, men ga opp fordi det ble for komplisert? Det er det ingen grunn til. Egencia er her for å hjelpe. Reisekonsulentene våre hjelper kundene våre med å følge med på og forstå karbonavtrykket sitt, og det er grunnen til at vi har utviklet et visuelt CO2-rapporteringsverktøy for fly og hotell i Egencia Analytics Studio.

Det er imidlertid ingen grunn til bare å se på CO2-utslippsindikatorer. Når bærekraftsmålene er angitt, kan vi hjelpe bedriften med å måle dem. Det finnes flere måter å lage oversikter på og vise resultatet av virksomhetens handlinger gjennom bestillingsdata, funksjoner på bestillingsplattformen og rapporteringsoversikter.

  1. Kompenser for karbonavtrykket

Expedia Group har vært karbonnøytrale siden 2017, noe vi er veldig stolte av. Å kompensere for karbonavtrykket handler om å erkjenne at vi har en innvirkning på miljøet, og gjøre det som trengs for å veie opp for det. Ved å følge tipsene ovenfor har du allerede begynt å redusere bedriftens innvirkning på miljøet. Klimakompensering kan være et ytterligere bidrag til en mer bærekraftig fremtid. Alternativene som er tilgjengelige for kompensasjon av karbonutslipp, er svært spesifikke for hver virksomhet. Vi jobber sammen for å finne ut hvilke klimakvoteprogrammer som er mest fordelaktige for bedriften din. Med riktig informasjon blir det enklere å bestemme hvilke prosjekter som passer best med deres verdier.

  1. Kommuniser for å samarbeide

La de reisende få vite hva bedriften gjør for å bli mer miljøvennlig, og hva resultatene er. Det er også viktig å informere om hvordan foretrukne hoteller, flyselskaper, bilutleiebyråer og andre Egencia-partnere bidrar til en bærekraftig reisebransje. Ved hjelp av visuelle pekepinner i bestillingsplattformen kan du gjøre det enklere for de ansatte å følge reisepolicyen, og du bør anerkjenne innsatsen de gjør. Det er avgjørende å få de forretningsreisende med på laget, for det er de som kan bidra til å etablere og opprettholde et bærekraftig reiseprogram.

Implementere bærekraftige alternativer

Hos Egencia har vi store forventninger til hva de kommende årene vil bringe. Vi ønsker å gjøre det mulig for kundene og reisepartnerne våre å lage et system der de kan ta miljøbevisste reisevalg. Vi jobber dessuten kontinuerlig med innovasjon for å nå de målene kundene våre har fortalt oss at betyr mest for dem. For å finne ut hvordan du kan gjøre både reisepolicyen og reiseprogrammet mer miljøvennlig, kan du ta kontakt med en av reiseekspertene våre.

 

Var dette innholdet nyttig?
0

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Ta kontakt med teamet vårt.