Skip to main content

Slik sparer bedriften penger på et godt utstyrt reiseprogram

Et bredt utvalg av fly- og togreiser kan bidra til å redusere reisekostnadene

5 min
Publisert: 21 May 2020
benefit-from-airr-and-rail-savings.jpg

Mange bedrifter opplever å måtte prioritere annerledes når de nå forbereder seg på reisevirksomhet etter koronakrisen. Støtte, trygghet og sinnsro for de reisende er aller viktigst, selv om man samtidig vil måtte følge godt med på utgiftene og eventuelle muligheter for å spare.

Med Egencia kan bedriften din dra nytte av et stort utvalg reiseprodukter, slik at du kan spare penger og samtidig ivareta aktsomhetsplikten. Vi gjør det mulig å holde styr på utgiftene og kontinuerlig vurdere risiko på ett og samme sted ved hjelp av blant annet visuelle data- og rapporteringsverktøy, Egencia Traveler Tracker og varsler. På denne måten kan bedriften din spare både tid og penger.

Sørg for at bedriften får mest mulig ut av forretningsreisebyrået. Last ned vår sjekkliste for å spare penger på forretningsreiser.

Et utvalg som står i stil med reisepolicyen

Egencia tilbyr flyreiser fra rundt 290 forskjellige flyselskaper. 290 flyselskaper betyr tusenvis av flyreiser som Travel Managers, reisebestillere og forretningsreisende kan bestille med ett enkelt tastetrykk. I tillegg er reiseadministrasjonsverktøyet vårt utviklet slik at det oppfordrer til å handle i tråd med reisepolicyen. Reisebestillerne sparer dermed tid og slipper bekymringer, samtidig som bedriften sparer penger. Verktøyet markerer tydelig om bestillingene er i tråd med reisepolicyen eller ikke. Hvis det for eksempel står i policyen deres at de reisende skal velge billigste reisemåte, vil dette være det første alternativet bestillerne ser.

«Tidligere hadde selskapet mange forskjellige policyer, og det var umulig å lære seg dem. Med Egencia er det imidlertid ikke behov for å lære noe utenat. Policyen er nemlig integrert direkte på plattformen.»

Tricia Lim, Executive VP for strategisk planlegging ved NTT Singapore

NTTS sparte både tid og penger

Vi jobbet med NTT Singapore for å sikre et smidig forretningsreiseprogram som kunne spare dem både tid og penger. Bestillingsportalen vår viser reisealternativer automatisk basert på den laveste prisen og NTTS’ reisepolicy.Vi sørget for at NTT Singapore sparte mellom 27-58 prosent på flyutgifter i løpet av ett år.Vi reduserte også tidsbruken betraktelig. Tidligere kunne én enkelt bestilling ta over en time, med mye frem og tilbake med tanke på godkjenning. Nå tar ikke prosessen mer enn rundt 15 minutter, inkludert godkjenning.

Spar tid og penger på flyreisene

Egencias Savings Finder for Air bruker maskinlæring til å tilby besparelser på opptil 14 prosent per flyreise*. La oss se for oss at du allerede har bestilt en flyreise. Savings Finder-teknologien vil da følge med på de varierende flyprisene og bestille flyreisen på nytt til en lavere pris hvis den skulle bli tilgjengelig. Du trenger ikke å gjøre noe som helst. Seteplassen og kabinklassen vil forbli den samme.

Spar tid og penger på tog- og biltransport

Hvis det er slik at dine reisende ikke reiser med fly, vil de likevel ha behov for å komme seg fra A til B for å kunne yte maksimalt. Takket være våre samarbeid med distributører som Amadeus, SilverRail og BeneRail, kan vi tilby togreiser fra 80 togselskaper over hele verden. Vi bistår reisende som foretrekker fremkomstmidler på fire hjul også, med bilutleiebyråer spredt ut over 35 000 steder i hele verden. Vi gjør det enkelt for de reisende å leie bil. Tallene våre viser en online-andel for bilutleie på hele 89 prosent. Fordelene ved å ha alt samlet på ett sted Ettersom vi har et omfangsrikt utvalg og har samlet alt på ett sted, kan bedriftens Travel Managers og reisende spare mye tid. Den ekstra tiden kan brukes til å utføre viktige arbeidsoppgaver, skaffe nye kunder og bidra til den videre suksessen til bedriften.

Kun seks måneder etter at Nasdaq begynte å bruke Egencia hadde de allerede spart USD 500 000, fordoblet online-andelen og redusert tiden brukt på administrasjon av reiseprogrammet med 50 timer i uken.

En brukervennlig løsning som ligner verktøyene vi allerede bruker privat, fører til en økning i online-andelen. Når utvalget, bestillingen og rapporteringen i tillegg finner sted i én og samme løsning, kan bedriften enkelt holde oversikt over brukeratferden. Oversikten består av viktige data om hvor de reisende har vært og hvor de planlegger å reise, slik at du uten problemer kan ivareta aktsomhetsplikten og planlegge risikohåndteringen.

En fullstendig oversikt over reiseutgiftene

Det å spare tid og penger på reisebestillinger høres flott ut på papiret, men vår samlede løsning kan også være nyttig for deg som fortsatt jobber med å skaffe deg oversikt over nøyaktig hvor mye bedriften bruker på reiser. Med Egencia Analytics Studio kan du kjøre rapporter om en rekke ulike komponenter som inngår i reiseprogrammet, slik at du kan identifisere muligheter for kostnadseffektivisering.

Ved hjelp av Analytics Studio kan du enkelt følge med på nøkkeltallene for flyreiser, hotellopphold, togreiser og leiebil, slik at du til enhver tid vet hvordan bedriften presterer med tanke på etterlevelse av policy, bruk av reiseportalen, utgifter og besparelser. Benchmarking-oversikten byr på intuitive visualiseringer som viser hvilke ruter bedriften benytter oftest og hvilke reisemål de reisende besøker mest. Deretter kan du se hvor mye andre pleier å betale for de samme reisene, noe som vil hjelpe deg med å forbedre policyen og hente inn tall som kan brukes i forhandlinger med leverandørene.

«Egencia gjør det lettere for meg å lykkes fordi jeg har enkel tilgang til all nødvendig informasjon for å kunne gjøre jobben min. Enten det er knyttet til aktsomhetsplikten, forbruksrapporter eller verktøyene som hjelper de ansatte med å komme seg fra A til B for å møte kundene.»

Joy Anzinger, Senior Manager of Global Travel på Splunk.

Last ned vår sjekkliste for å spare penger på forretningsreiser for å finne ut om du kan ha gått glipp av store muligheter for besparelser og for å lære mer om hvordan et bredt utvalg av reisealternativer bare er én av mange måter å spare penger på.

*Tall for finansåret 2019

Var dette innholdet nyttig?
0

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Kontakt oss.