Skip to main content

Oppnå tilfredshet blant de reisende hos Zeb

Berlin-train-station-.jpg
REFERANSEKUNDER, REFERANSEKUNDER Zeb

Oppnå tilfredshet blant de reisende hos Zeb

2 min
Selskap
Zeb
Bransje
Konsulenttjenester
Antall ansatte
1,000

Det multinasjonale selskapet Zeb styrker kundebasen sin gjennom strategi, salg, organisering og ekspertise innen bedriftsledelse.

Zeb ser at reisetilfredshet øker kvaliteten på arbeidet og styrker lojaliteten. Derfor har de ansatte fått friere tøyler til å ta reisebeslutninger basert på personlig komfort og hva somer praktisk for dem.

Se videoen for å finne ut hvordan Egencias globale plattform både forbedrer og forenkler forretningsreiseprosessen for de ansatte i Zeb.

Video Transcript:

«Vi valgte Egencia fordi det var der vi fikk de mest moderne løsningene for reisebestilling og -administrering på nettet. Databasen er svært bra, og vi kan kontrollere reisekostnadene. Egencia er dessuten tilgjengelig i alle landene vi opererer i, så integreringen med reiseprogrammet vår har praktisk talt vært sømløst.

Vi har troen på en flat selskapsstruktur og mener at våre ansatte kan ta egne avgjørelser når de er på reisefot. Derfor kontrollerer vi dem ikke så mye, men stoler heller på de ansattes vurderingsevne. Når man tilbringer mye tid på hoteller, skal man ha det komfortabelt. Og ansatte som reiser, må ha en god følelse og ikke stille spørsmål som: Hvorfor i all verden bor jeg på dette hotellet? Har jeg riktig jobb?

Vi sender ut egne undersøkelser til de reisende, der vi spør om hvor fornøyde de er med produktene og hotellene, og hvilke tjenester og fasiliteter de ønsker i tillegg til det vi allerede tilbyr. Vi spør også om hva de ønsker å endre.

I selskapet vårt har tilfredshet blant de reisende stor innvirkning på jobben som blir gjort. Vi var på utkikk etter et reiseselskap som kunne bistå de reisende uansett hvor de var, hvilket land de jobbet i, eller hvor de var ansatt. Det er ikke så enkelt å finne en komplett digital løsning der alle bruker de samme verktøyene, nettplattformene og appene.

I dag har vi en komplett løsning som er helt lik i alle land, så selv internasjonale team bruker det samme verktøyet, og alle får den samme opplevelsen. Det er likt for alle, og nettopp det er fantastisk.»

Var dette innholdet nyttig?
0