Skip to main content

Casestudie om reiseadministrasjon på AMS

Making Business Travel Data Meaningful

Vi gir forretningsreisestatistikk mening hos AMS

2 min
Bedrift:
AMS
Bransje:
Talentanskaffelse og ledelse
Antall ansatte:
Over 4500

 

 

AMS er en verdensomspennende bedrift som betjener mer enn 100 ledende organisasjoner i over 90 land, og hjelper bedrifter og individuelle personer med å oppnå potensialet sitt gjennom talentanskaffelse og ledelse.

Forretningsreiser har alltid vært viktig hos AMS. De har samarbeidet med Egencia siden 2015 for å tilby sine ansatte over hele verden brukervennlig forretningsreiseadministrasjon både online og offline. Det er viktig å forstå forretningsreisene deres, og rapportering har spilt en viktig rolle i å gjøre reiseprogrammet til en vedvarende suksess.

AMS har benyttet seg av dynamiske, visuelle rapporter fra Egencia Analytics Studio for å påvirke bedriftens beslutninger og oppnå grønne mål. Dette er oppnådd ved å blant annet forhandle om bedre hotelltilbud og bruke ressurser på å få en bedre oversikt over bedriftens karbonavtrykk på reiser.

Ta en titt på denne bloggen for å lese mer om hvordan Egencia Analytics Studio kan hjelpe deg å forhandle om firmapriser på hotell og flyreiser.

Eller finn ut hvordan Egencia Analytics Studio kan hjelpe deg med å få et bedre innblikk i bedriftens karbonavtrykk med vårt CO2-workspace.

Utskrift:

«Én av hovedgrunnene til at vi valgte Egencia i 2015 var online-plattformen – én global plattform for alle våre ansatte, uansett hvor de er.

Rapporteringen har virkelig hjulpet oss med å ta beslutninger om når vi må øke eller redusere reisingen, [og] fokusere på bestemte områder eller regioner. Den gir oss oversikten vi trenger for å vite hvor vi skal bruke ressursene våre, budsjettet og personalet vårt for å sørge for at vi reiser til de rette stedene til rett tid. Men også for å sørge for at vi benytter oss av kjøpekraften vår for å forhandle frem bedre tilbud med et hotell eller et flyselskap.

CO2-oversikten er helt perfekt for oss. Den gir oss et innblikk i karbonpåvirkningen vår og -avtrykket vårt som bedrift. Oversikten hjelper oss med å forstå dette, slik at vi kan lære opp de reisende også. Vi vil at våre reisende skal være klar over hvilken påvirkning det har å fly langdistanse på Business Class, First Class og Economy. og hvilken påvirkning de har som individer med tanke på sine egne fritidsreiser og hvordan de kan forvalte dette på best mulig måte. Alle må gjøre sitt i kampen mot klimaendringer og for å redusere karbonavtrykket vårt. I oversikten finner vi gjeldende statistikk vi kan bruke til å påvirke og endre adferd.»

 

Var dette innholdet nyttig?
0

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Ta kontakt med teamet vårt.