Skip to main content

Hit vil norske forretningsreisende dra denne våren

Hit vil norske forretningsreisende dra denne våren – Egencia spår sesongens topp 10 forretningsdestinasjoner

3 min
Posted: 15 September 2020
Topics: Blogg
18662_v2.jpg
Oslo, 26. mars 2018: Egencia®, et ledende globalt forretningsreisebyrå, har tatt en titt inn i krystallkulen og funnet frem til de mest populære destinasjonesne for forretningsreisende våren 2018. Er det Stockholm, Frankfurt eller Shanghai som står øverst på nordmennenes liste? Forandringer i topp ti-listen for norske forretningsreisende skjer som regel sakte, og radikale og plutselige skifter er usannsynlige. Men kanskje er dette i ferd med å endres. Ved å analysere tall langt tilbake i tid, og kombinere disse med globale trender og industriledende innsikt, spår Egencia at enkelte endringer likevel er på vei. For nordmenn er Stockholm og København favoritter, og de vil mest sannsynlig beholde posisjonene sine. Lenger ned på listen derimot er ting i ferd med å røre på seg. – Når vi ser på topp-destinasjonene fra 2017, og sammenligner dem med hvilke reiser som er tatt i starten av 2018, ser vi noen interessante forandringer. Vi spekulerer i om Paris kan miste noen prosentandeler og havne bak byer som Brüssel og Frankfurt. Generelt ser det ut til at de tyske markedene blir mer populære hos nordmenn, blant annet har Frankfurt allerede vokst som nøkkeldestinasjon, og vi tror denne trenden vil fortsette i 2018, sier Carl Moltzau, Direktør Account Management i Egencia Norge. Variasjoner i topplisten kan komme av at det politiske og finansielle landskapet endres. Det vil i tilfelle forklare hvorfor Frankfurt har klatret, mens London har blitt mindre populært i en del markeder. Bloomberg rapporterer at Frankfurt har pekt seg ut som en av vinnerne i kampen om de London-baserte jobbene som nå må flyttes på grunn av Brexit. Blant annet velger mange banker Frankfurt på grunn av nærheten til EU-hovedkvarteret. Norge er det eneste skandinaviske landet som ikke har en forretningsreise-hub. Det betyr at mange av de norske forretningsreisende bruker Stockholm og København som mellomstasjon for lengre reiser. Ser vi på Skandinavia samlet, peker Shangai seg ut som en ny og viktig destinasjon. Grunnen til den økte populariteten er trolig endringer i samfunnet generelt slik som høyere inntekter og et mer åpent forretningsmiljø. Dette har gjort det kinesiske markedet mer attraktivt for vestlige virksomheter på tvers av industrier, opplyser B2B International.

Hit vil norske forretningsreisende dra denne våren:

 1. Stockholm
 2. København
 3. London
 4. Amsterdam
 5. Brüssel
 6. Aberdeen
 7. Helsinki
 8. Paris
 9. Berlin
 10. Frankfurt
 11. Munchen
Hvert år plukker Egencia ut sine topp 100 foretrukne forretningshoteller. I år inkluderes også storby-guider til London og Paris, to av landene på norske forretningsreisenes topp ti-liste. Les mer om hotellene og storby-guidene her.

Om Egencia

Egencia sørger for at hver eneste reise teller, både for de reisende og bedriftenes reiseansvarlige. Ved å ha bransjens beste teknologiplattform og integrerte løsninger forenkler vi reisen i alle ledd, både planlegging, bestilling og reiseadministrasjon. Egencias forbrukerinnsikt og teknologi gjør det enklere for bedrifter å ta valg som samsvarer både med de reisendes ønsker og bedriftens reisepolicy. Et dedikert team av reisekonsulenter er alltid klare til å hjelpe. Egencia tilbyr tjenester for både små bedrifter og store multinasjonale selskaper i mer enn 65 land. Vil du vite mer om Egencia, kan du besøke Egencias nettsideEgencias LinkedIn-side, @egenciaNO eller lese Egencias blogg. © 2018 Egencia LLC. Med enerett. Egencia og Egencia-logoen er enten registrerte varemerker eller varemerker tilhørende Expedia Inc. i USA og/eller andre land. Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere.   
Kontaktinformasjon
Carl Moltzau | Direktør Account Management | cmoltzau@egencia.com | 0047 952 75 559 Nora Callander | Prosjektleder, Hill+Knowlton Strategies| Nora.Callander@hkstrategies.com  | 0047 986 56 639  
Was this content helpful?
0